Suvekoolitus_Mulgi labakindad

11/07/2020

10:30 - 16:30

Koht: Allikamaja koolituskeskus, Lühike jalg 6a

Aeg:

11. juuli, laupäev, kell 10.30 – 18.00 (sisaldab pausi 30 min)

 

Hind: 75 €, lisanduvad materjalid

Maht: 8 ak/t

 

Koolitaja: Kristi Jõeste

Kursusele on oodatud kogenud kudujad, kes oskavad labakindaid kududa!

 

 

 

 

 

 

Foto: K. Jõeste

Sisaldab pildilist ülevaadet ja loengut 19. sajandi Mulgi labakinnastest Eesti Rahva Muuseumi kogu põhjal, nende materjalidest, töövahenditest, töövõtetest; praktiline töö – kootakse kaks tööproovi erinevaid tüüpilisi kudumisvõtteid kasutades.

Kaasa võtta kaks komplekti 1,5 vardaid ning valget (üks kerake), mahepunast, maherohelist ja tumesinist (neid piisab väga vähesest) kahekordset maavillast lõnga (1,5 sobib 8/2 jämedusele; kui lõng on jämedam, võta paksemad vardad).

Igaüks saab individuaalset konsultatsiooni ja võimaluse alustada juhendaja pilgu all oma kindapaariga 12/2 lõnga ja nr 1,0 varrastega.

Kodus vali meelepärane paar välja (nimekirja muuseumikinnaste numbritega, mida muis.ee-s vaadata, annab juhendaja), saada oma soov juhendaja meilile kristi.joeste@gmail.com, kes valmistab vajalikud andmed ette ja vajadusel nõustab lõngade-värvide osas.

Telli nr 1,0 mm vardad varakult valmis!

Kui vaja, siis välismaalt ja sel juhul on varraste number USA kultuuriruumis 00000 (5 nulli), Inglise süsteemis 19. Nt võib proovida ebay.co.uk.

Teine kohtumiskord on vabatahtlik – kui ei ole soovi kindapaari kududa, ei pea tulema!

 

Koolitajast:

Kristi Jõeste on TÜ Viljandi kultuuriakadeemia õppejõud ja eesti traditsioonilise kindakudumise meister, kel 20 aastat kogemust. Ta on raamatu „Kirjatud teekond“ autor ja „Eesti silmuskudumine I. Tavad ja tehnikad“ kaasautor; töös on III osa eesti kinnastest. Tal on olnud mitmeid kindanäitusi.  Vaata tema tegemisi lähemalt Kristi Jõeste meistrikoda Ulas FB lehelt: facebook.com/KristiJoesteUlas ja kristijoeste.blogspot.com

 

 

 

 

 

Foto: Sandra Urvak

 

Koolitustingimused