Kaarmanni Käsitöö vaateakna näitus

1. – 30.september Kõrgem Kunstikool Pallas / TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia

Tule vaatama!
KAARMANNI KÄSITÖÖ
Vanaturu kael 8, Tallinn
E-L 11-19
P 11-18

 

Septembrile kohaselt kutsusime Kaarmanni aknanäitust tegema head koostööpartnerid Kõrgem Kunstikool Pallase tekstiiliosakonnast ning TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia, pärandtehnoloogia õppekava, rahvusliku tekstiili eraiala🍀

Eesti Rahvakunsti ja Käsitöö Liit ja Kõrgema Kunstikooli Pallas tekstiiliosakond korraldasid juba teist korda põneva tootekonkursi, mille tulemusel kolmanda kursuse tudengid pakkusid välja uudseid ideid Eesti maalammaste villa kasutamiseks disainilahenduste loomisel.

Tooted on valmistatud Pallase tekstiiliosakonnas juba mitmendat aastat jätkuva villauuringu tulemuste põhjal välja valitud Eesti (maa)lambalõngast. Valminud prototüübid toovad esile omamaise villase lõnga parimad omadused. Kõik tooted on sündinud soovist väärtustada kohalikku toorainet ja näidata, et vill ei ole vaid villased kampsunid ja sokid.

 

Konkursil pälvisid tunnustuse Andrea-Martha Teesaare, Lisette Laanoja ja Arabella Lippur, kes eksponeerivad Kaarmanni aknanäitusel näiteid oma kudumikollektsioonist.

Inspiratsiooni on autorid saanudnii sidumiskunstist, tänapäevasest sportlikust stiilist, kui ka õhulistest kergetest materjalidest

Andrea-Martha Teesaaresidumiskunstist inspireeritud toodete puhul saab kandja kasutada oma loovust ja siduda nööre just nii nagu soovib, andes esemele erinevaid ilmeid.

Arabella Lippuri disainitud sportlikku stiili edasiandev vest, mis samas on säilitanud naiseliku iseloomu, on eriline oma uudsete proportsioonide ja taskute poolest.

Lisett Laanoja tõi maavillasesse konteksti õhulisuse ja mahulisuse ja kaotas väljalõigetega villasele materjalile omase tiheduse, mis andis valminud esemele vabaduse ja laseb kehal hingata

Toodete kavandamine toimus Pallase tekstiiliosakonnas Kairi Lentsiuse ja Maarja Tamjärve juhendamisel, materjalide valikut toetas villa rakendusuuringu juht Liina Kool

www.pallasart.ee

 

 

TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia, pärandtehnoloogia õppekava, rahvusliku tekstiili eraiala.

Muhu pruuttekk uues kuues: kollektsioon “Juurkood”

autor Kätli Saarkoppel-Kruuser/ Juhendaja Kristi Jõeste / 2021

Diplomitöö tutvustab madalpistetikandit Muhu pruuttekkidel ning rõivakollektsiooni “Juurkood” juurdevisetel.

Tikandite motiivid pärinevad autori esiema Maria pruuttekilt ning kollektsiooni komplektid on valmistatud autori suguvõsa eri vanuses naistele, eesmärgiga jagada esiema esemelist pärandit. Kollektsiooni loomist inspireeris väljakutse jagada perekondlikku pärandit nii, et kõik sellest osa saaksid ka siis, kui pruuttekke on vaid üks.

www.kultuur.ut.ee