Raamatute köitmine ja parandamine

16/03/2024 - 17/03/2024

10:00 - 16:30

Aeg: 16.-17.03, kell 10.00-16.30 (sealhulgas lõunapaus 30 min)
Koht: ERMi konserveerimisosakond
Juhendajad: Silli Peedosk, Eve Kasearu
Töökorraldus: sissejuhatav loeng köitekunstist, praktiline töö; maht 2 x 8 ak h; osalejate arv 8.
Õpitoa sisu tutvustus:erinevad näited köidete parandamise tüüpilistest vigadest; näited professionaalsest tööst ja koduste vahenditega töötamise võimalustest; osalejate raamatute kahjustuste ülevaatamine ja tööülesannete sõnastamine. Raamatute parandamine koduste vahenditega.
Tulem: osalejad on saanud ülevaate raamatu köitmisel ja parandamisel kasutatavatest materjalidest ning meetoditest. Õpitoa läbinu on võimeline kodustes oludes raamatu lihtsamaid parandustöid teostama. Osaleja saab kaasa töölehed jooniste ja õpetustega.
Töövahendid: kaasa võtta parandamist vajav raamat (näiteks laste- või juturaamat), soovitavalt mitu raamatut, et saaks jõukohase töö välja valida; pikk suure silmaga nõel, võimalusel skalpell, kirjutusvahend.
Hind: 55 eurot. Hind sisaldab juhendamistasu kahel päeval, osalejatele kaasa antavaid õppematerjale, materjale raamatu parandamiseks. Õpitoa eest tasumine toimub ERMi e-poe kaudu, selle link saadetakse teile registreerimisel automaatvastusena e-posti.
Registreerimine ja lisainfo: kursusel osalemiseks registreeruda hiljemalt 13. märtsiks kodulehe registreerimislehel, telefonil 736 3058 või opitoad@erm.ee.