Daniel Rahuvarm

“Käsitöö meeste aasta” mõte on avaldada lugupidamist erinevatele käelistele oskustele, esile tõsta tipptasemel, aga seni avalikuse eest varju jäänud meistreid.

Teeme algust erinevates valdkondades tegutsevate meistrite tutvustamisega. Kindlasti ei ole need mehed ainsad, nii et… tulge välja mehed, näidake, mida oskate!

Meelis Kihulane

PUUTÖÖMEES

 

 

Olen Haapsalu linnas kasvanud poiss, kes veetis suure osa ajast metsas ja mere ääres mängides. Kujutasin ette tulevikku maal ja tööd, mida saan teha kodus. Tegutsesin juba poisieas mitmel rindel ja ei kiirustanud elukutse valimisega, aga läksin siiski Tallinna tööõpetuse õpetajaks õppima. See tundus loomulik valik, kuna mu töökoda oli sel ajal juba kodus ruumi võtma hakanud ja pidin kuhugi edasi liikuma.

Tallinnas elatud aja jooksul sain ka uusi ärisidemeid, mis kestavad tänaseni.

 

Oma käsitööoskuste eest võlgnen tänu paljudele, keda olen töötamas vaadanud, aga eriti oma isale, kes tegi palju ise ja hoolitses selle eest, et asi ka mulle selgeks saaks, jätkates nii oma isalt saadud head kasvatust.

Isa abiga osalesin ka oma esimesel laadal 2007. aastal ja olen sest saati pühendunumalt puiduga tegelenud.

Käsitöö on mulle selle aja jooksul pakkunud võimalust ennast loominguliselt välja elada ja on ka hea sissetulekuallikas.

Käsitöömehena võin õelda, et meid on ja meid otsitakse alati, kuna kõigil on aeg-ajalt vaja kedagi, kes midagi eripärast teha oskaks.

Vaata ka lühifilmi

Vilepilli tegemine, meister Daniel Rahuvarm

Fotod Sandra Urvak