Meelis Kihulane

“Käsitöö meeste aasta” mõte on avaldada lugupidamist erinevatele käelistele oskustele, esile tõsta tipptasemel, aga seni avalikuse eest varju jäänud meistreid.

Teeme algust erinevates valdkondades tegutsevate meistrite tutvustamisega. Kindlasti ei ole need mehed ainsad, nii et… tulge välja mehed, näidake, mida oskate!

Meelis Kihulane

PUUTÖÖMEES

 

Huvi puutöö vastu on mind saatnud juba poisikesepõlvest peale. Isalt olen pärinud nokitsemise tahte ja teadmise, et selline ütlemine nagu “pole võimalik” tema puhul ei kehtinud, tisleri erialased oskused omandasin siiski kutsekoolis.

 

Praegu tegelen endisaegsete puust valmistatud tarberiistade uurimisega, nende järgi uute valmistamisega ja selle töö õpetamisega. Olen seda viimased 11 aastat teinud.

Kahjuks olen oma oskusi pidanud õpetajate puudumise tõttu enamasti iseseisvalt omandama. Seetõttu tunnen kohustust ja vajadust neid oskusi ka edasi anda.

Õnneks huvilisi on ning suur lootus, et teatavas hulgas inimestes säilivad traditsioonilised puutöö käelised oskused ja teadmised.

 

Vaata ka lühifilmi

Puidupitsi tegemine koonlalaua näitel, meister Meelis Kihulane

 

Pärandihoidja 2018 laureaat:

Meelis Kihulane, traditsiooniliste puutöö tehnikate uurimise ja õpetamise eest.

 

Fotod Sandra Urvak