Näitus Peipsi unemustrid

 

15.05 – 03.06 on Eesti Käsitöö Maja rahvakunstigaleriis avatud näitus Peipsi unemustrid

Seekordne väljapanek toob esile Peipsimaa Pärimuskeskuse Sinilniku töökoja võimalused, kus käsitsi trükkimise kunst – üks vanemaid rahvakunsti liike – elab edasi.

Näitus pakub pilguheidet traditsioonilistele ja uusloome mustritele, mis on loodud kasutades käsitsi valmistatud trükipakke. Pakutrükis padjad, valmistatud naturaalsetest materjalidest, räägivad lugu Peipsi äärses elus leiduvatest vastuoludest ning ilu ja harmoonia otsingutest.

Keskmes on ka Peipsi lootsik – makett, mis on valmistatud Heikki Põldma poolt ajaloolisi eeskujusid järgides. See sümboliseerib Peipsiäärset eluviisi ja kutsub külastajaid unelema, et näha nii unes kui ilmsi maailma nähtamatut struktuuri.

Näitus Peipsi unemustrid ootab traditsioonilise käsitöö ja kultuuri huvilisi avastama Peipsimaa käsitööd ja selle lugusid. Sukelduge Peipsi unemustrite maailma ja avastage, kuidas ajalugu ja käsitöötraditsioonid põimuvad tänapäevase loominguga.

Näituse korraldaja: Peipsimaa Pärimuskeskus. Pakutrükis padjad, tekstiilid, kujundus: Õnne Uus, Peipsi lootsiku makett: Heikki Põldma.

 

Loe teiste näituste kohta rahvakunstigaleriis.

Eesti Käsitöö Maja rahvakunstigalerii asub Tallinna vanalinnas Pikk tn 22.

Galerii on avatud E-L 10-18 ja P 10-17.